Email:osttour@osttour.sk Telefon:+421 415 626 320 Mobil:+421 903 822 122
Email: osttour@osttour.sk
Telefon: +421 415 626 320
Mobil: +421 903 822 122

Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky

Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky
Destinácia: Veľká Británia, Škótsko, Edinburgh
Kód zájazdu: 1331937
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Gastro

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Program:
1.deň
Odlet do Edinburghu.
Stretnutie so sprievodcom priamo na letisku v Edinburghu, spoločný transfer do hotela. Check in a prvé krátke zoznámenie s mestom.
Po programe nasleduje transfer a voľný večerný čas.

2.deň
Po raňajkách sa presuniete do centra Edinburghu a začneme s našim poznávaním tohto krásneho mesta: 
Edinburgh je hlavným mestom Škótska a jedným z jeho najvýznamnejších a najkrajších miest. Nachádza sa na východnom pobreží Škótska a je známy svojou bohatou históriou, nádhernou architektúrou a kultúrnym dedičstvom.
Mesto leží na siedmych pahorkatinách a ponúka úžasné výhľady na historické pamiatky, ako sú Edinburghský hrad, Holyrood Palace a Royal Mile. Hrad dominuje panoráme mesta a je symbolom jeho bohatých dejín. Na konci Royal Mile, ktorá spája hrad s Holyrood Palace, sa nachádza tradičné trhovisko a historické škótske uličky.
Edinburgh je tiež známy svojím kultúrnym životom. Festival Fringe, ktorý sa koná v lete, je najväčším festivalom umenia na svete a priláka umelcov a divákov z celého sveta. Mesto je domovom pre množstvo múzeí, galérií a divadiel, vrátane Národného múzea Škótska a Kráľovskej opery.
Čaro mesta dotvárajú jeho historické štvrte, úzké uličky, reštaurácie a kaviarne, kde sa návštevníci môžu ponoriť do atmosféry bohatej škótskej kultúry a gastronómie. Prírodná krása okolo mesta je prítomná v Holyrood Parke, kde môžete nájsť Arthur's Seat, pohorie so spektakulárnymi výhľadmi na mesto.
Počas dňa si so sprievodcom prejdete:
Dean Village
Georgianský New Town
Edinburgh Castle
Victoria Street (Šikmá ulica známa z Harryho Pottera)
Grass Market
Greyfriars Kirkyard
Scotch Whisky Experience
Edinburgh spojuje historický odkaz so súčasným mestským životom, čím vytvára jedinečnú atmosféru, ktorá pritahuje návštevníkov z celého sveta.
Holyrood Palace - známy aj ako Holyroodhouse, je kráľovský palác v Edinburghu, Škótsko. Tento historický palác sa nachádza na konci kráľovskej mile, neďaleko kráľovského hradu. Holyrood Palace je tradičným sídlom skótskych kráľov a kráľovných, a to od stredoveku až po súčasnosť. Palác Holyrood je významný pre svoju architektúru a históriu. Jeho pôvod siaha do 12. storočia, a bol postavený v štýle gotiky a renesancie. Palác slúžil ako kráľovská rezidencia a miesto korunovácií, kráľovskych svadieb a iných dôležitých udalostí v dejinách Škótska. V súčasnej dobe je Holyrood Palace otvorený pre verejnosť, ktorá si môže prehliadať jeho historické komnaty, kráľovské záhrady a múzeum. Palác je tiež miestom oficiálnych návštev a stretnutí škótskych a medzinárodných predstaviteľov. Okrem svojej historického a kultúrneho významu je Holyrood Palace tiež známy svojou polohou v blízkosti Holyrood Parku, kde sa nachádza ikonická sopka Arthur's Seat. Tento komplex ponúka návštevníkom jedinečný pohľad na škótsku kráľovskú históriu a je dôležitou súčasťou kulturného dedičstva Edinburghu.
Po prehliadke paláca sa vydáme preskúmať zákutia starého mesta, prejdeme sa po trhovisku, oddýchneme si v tradičnej kaviarni a užijeme si atmosféru, ktorou Edinburg sála.
Nezabudnuteľnou zastávkou je návšteva Scotch Whisky exprerience - Vitajte v The Scotch Whisky Experience, päťhviezdičkovej atrakcii pre návštevníkov na vrchole Edinburgh's Royal Mile, kde už viac ako 30 rokov oboznamujeme návštevníkov Edinburghu o radostiach zo škótskej whisky. Dokonalá cesta svetom škótskej whisky. Naši majstri sa s nadšením podelia o lásku ku škótskej whisky a Škótsku. Užite si prehliadku, aby ste si rozšírili svoje znalosti, preskúmali chute a vytvorili si spomienky na whisky.
Po programe návrat do hotela do hotela a voľný program.

3.deň
Po raňajkách začnete prehliadku mesta a prezriete si:
Počas dňa si so sprievodcom prejdete:
Princes Street
Princes Street Garden
Calton Hill s krásnym výhľadom na Edinburgh
Palace of Holyroodhouse
Scottish Parliament
Royal Mile
St.Gilen Cathedral
Škótsky parlament - budova Škótskeho parlamentu sa nachádza na Holyrood v Edinburghu. Táto moderná a architektonicky výrazná budova bola slávnostne otvorená v roku 2004. Je postavená na historickej pôde, blízko Holyrood Palace a iných významných historických pamiatok. Hlavným architektom budovy bol Enric Miralles, katalánsky architekt, a jeho partnerka Benedetta Tagliabue. Ich návrh pre Škótsky parlament je známy svojou modernou a inovatívnou architektúrou, ktorá sa snaží o symbolické spojenie so škótskym prostredím a kultúrou. Budova Škótskeho parlamentu je charakterizovaná svojimi klenbami, ktoré pripomínajú vrchy škótskych hôr. Okrem toho je veľa sklenených a oceľových prvkov, ktoré vytvárajú otvorený a transparentný vzhľad. Tieto architektonické prvky boli navrhnuté s cieľom odrážať zásady otvorenosti, transparentnosti a participácie, ktoré sú dôležité v demokratickom procese. 
Budova obsahuje zasadačné miestnosti, kancelárie poslancov, výbory a ďalšie priestory potrebné na fungovanie parlamentu. Okrem toho ponúka aj verejnosti priestor na návštevu a sledovanie parlamentných zasadnutí. Škótsky parlament je významnou symbolickou i funkčnou časťou škótskej politiky a demokracie.
Edinburgský hrad (Edinburgh Castle) - je ikonická pevnosť, ktorá dominuje panoráme mesta Edinburgh. Táto historická stavba sa nachádza na vulkanickom kopci známom ako Castle Rock, čo poskytuje výnimočný výhľad na okolité prostredie. Edinburgský hrad je jednou z najvýznamnejších turistických atrakcií v Škótsku a hrá dôležitú rolu v jeho historickom a kultúrnom dedičstve.
Hrad má dlhú históriu, a jeho výstavba siaha až do stredoveku. Bola to dôležitá pevnosť, kráľovská rezidencia a miesto, kde sa uchovávaly kráľovské poklady a dôležité dokumenty. Edinburgský hrad bol aj svadobným miestom pre mnoho škótskych kráľov a kráľovien. Kľúčové časti hradu zahŕňajú Kráľovský palác, kde sa nachádzajú kráľovské komnaty, a Kaplnku svätej Markéty, ktorá je najstarším dielom hradu. Okrem historických exponátov a architektúry ponúka Edinburgský hrad aj nádherný výhľad na mesto Edinburgh a okolitú krajinu. Každý deň je tu možné vidieť ceremoniálne výstrelce z hradných diel. Edinburgský hrad je nesmiernym symbolom škótskej histórie a národnej identity a je neodmysliteľnou súčasťou kultúrneho dedičstva Škótska.
Samozrejmosťou je prestávka na obed a dobrú kávu.
Kráľovská loď Britannia (HMY Britannia) - bola bývalá kráľovská jachta, ktorá slúžila britským monarcom od roku 1954 do roku 1997. Po ukončení svojej služby bola loď zasvätená do múzea a je umiestnená v Edinburghu, Škótsko, kde môže byť navštívená verejnosťou. Kráľovská loď Britannia bola postavená v roku 1953 a slúžila ako kráľovská rezidencia a štátna jachta pre kráľa/kráľovnú a členov kráľovskej rodiny počas ich námorných ciest. Loď bola používaná na oficiálne návštevy, návštevy rôznych krajín a iné diplomatické účely. V roku 1997, po 43 rokoch služby, bola Kráľovská loď Britannia odstavená a následne premiestnená do prístavu v Leith, časti Edinburghu. Tam bola otvorená verejnosti ako múzeum. Návštevníci majú možnosť preskúmať rôzne časti lode, vrátane kráľovských apartmánov, galérií a ďalších priestorov, ktoré poskytujú pohľad na život na palube tejto výnimočnej kráľovskej jachty. Kráľovská loď Britannia je dnes jednou z populárnych turistických atrakcií v Edinburghu a ponúka zaujímavý pohľad na históriu britskej kráľovskej rodiny a ich význam v rámci diplomatických vzťahov.
Po programe návrat do hotela do hotela a voľný program.

4.deň
Pri pobyte na 4 dni:
Po raňajkách nasleduje check out z hotela a transfer na letisko.
Pri pobyte na 5 dni:
Voľný program.

5.deň
Pri pobyte na 5 dní:
Po raňajkách nasleduje check out z hotela a transfer na letisko.

Edinburgh

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »